Terprin 2018-05-02T17:02:33+00:00

Terprin

De Terprin start en eindigt op de Terp. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen aan de Berneloop die om 15.00 uur start. Vanaf 12 jaar kun je kiezen uit de Heal(wiis) oererin en het Pearkedrave. De inleg bedraagt € 4,- , te voldoen bij het afhalen van je startnummer op de Terp.

Kleed- en douchegelegenheid is beschikbaar in de accomodatie van Tennisvereniging Boskrâne tegenover de ingang van het kaatsveld.

13.30 uur: De heal(wiis)oererin

Dit is een duurloop van een half uur, waarbij het er om gaat een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. De start is op de Terp voor de Jumbo. Vervolgens gaat de route om de kerk, langs het kaatsveld, de tennisbaan, Nij Stapert, linksaf de Van Sminialeane op en bij café “t Reade Hynder” linksaf richting Jumbo. Een rondje van 1 kilometer. De laatste 10 minuten draaien de deelnemers hun rondjes op de Terp (een traject van 300 meter).  Je kunt je hier aanmelden. Het is ook mogelijk je tot een half uur voor de start aan te melden op de Terp.

Inleg € 4,- te betalen bij afgifte van het startnummer Iedere deelnemer ontvangt daarnaast nog één consumptiebon.

14.15 uur: Pearkedrave

Dit is een estafetteloop, waarbij twee deelnemers (een ‘pearke’) beurtelings een rondje van 1 kilometer afleggen. De route is dezelfde als die van de Heal(wiis)oererin Een ‘pearke’ kan ook bestaan uit twee dames of twee heren. De laatste ronde gaat gezamenlijk om de Terp. Je kunt je hier aanmelden als paar. Het is ook mogelijk om je individueel op te geven. In dat geval wordt je partner door loting bepaald.Aanmelden kan tot een half uur voor de start op de Terp.

Inleg € 4,- bij individuele opgave; inleg € 6,- bij opgave als pearke, te betalen bij afgifte van het/de startnummer(s). Iedere deelnemer ontvangt daarnaast nog één consumptiebon

15.00 uur: Berneloop / Iepen frysk kampioenschap

Kinderen tot en met 6 jaar lopen één rondje op de Terp (ouders mogen meelopen). Kinderen van 7 en 8 jaar lopen twee rondjes om de Terp.

15.15 uur de start voor kinderen van 9 en 10 jaar (drie rondjes), kinderen van 11 en 12 jaar (vier rondjes.

De kinderen doen tegelijkertijd mee aan een scholen en verenigingen klassement. De eerste drie tijden per leeftijdscategorie bepalen de uitslag van de school of de vereniging.